home

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

In juni/juli schrijven we voor Student Mohamed Imaam Mohamed Imran uit Sri Lanka die al 3 jaar vast zit op grond van een omstreden anti-terrorismewet. Hij is nog altijd nergens voor aangeklaagd.
En voor de prominente mensenrechtenactivist Madi Jobarteh.De president van Gambia heeft Jobarteh uitgemaakt voor onruststoker en aanstichter van geweld. Jobarteh plaatste kort ervoor, op 20 april 2022, een bericht op Facebook waarin hij een minister van corruptie beschuldigde. Sinds de president hem openlijk aanviel, ontvangt Jobarteh online dreigementen en zelfs doodsbedreigingen. Zijn veiligheid is in gevaar.

In deze brieven, die door Amnesty International worden opgesteld, wordt aan autoriteiten van de betreffende landen gevraagd om de mensenrechten van de gevangenen te respecteren. Ieder mens heeft recht op bijstand van een advocaat, een eerlijk proces, op medische bijstand en humane behandeling.
Postzakken vol brieven zijn een bewezen middel dat kan helpen hen vrij te krijgen of hen weer een normaal leven terug te geven.

U kunt de voorbeeldbrieven ook zelf ‘downloaden’ via: https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties of ze laten bezorgen via onderstaande telefoonnummers of een email sturen naar lcrama@casema.nl.
De voorbeeldbrieven, voorzien van naam en adres, kunnen in een enveloppe gefrankeerd met een internationale postzegel worden opgestuurd.

Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451

 

Abonneer je op updates van de website


3 + 3 =

[x] dit niet meer tonen