home

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

In januari en februari schrijven we voor Iraanse studenten Ali Youseni (21) en Amir Hossein Moradi (22). De Iraanse veiligheidsdienst pakte hen in april 2020 op, op verdenking van het hebben van banden met een oppositiegroep. Na hun arrestatie hielden agenten hen 60 dagen vast zonder contact met de buitenwereld. Ze werden geslagen en gedwongen te ‘bekennen’.

En voor de 17-jarige Dipti Rani Das uit Bangladesh. Zij deelde op haar Facebook-pagina een foto van een vrouw met een Koran tussen haar benen. De politie pakte haar op en beschuldigde haar onder meer van het beledigen van religieuze gevoelens. Dipti, die tot de Hindu-minderheid in Bangladesh behoort, zit al een jaar vast. Ze kan een celstraf van 7 jaar krijgen.

In deze brieven, die door Amnesty International worden opgesteld, wordt aan autoriteiten van de betreffende landen gevraagd om de mensenrechten van de gevangenen te respecteren. Ieder mens heeft recht op bijstand van een advocaat, een eerlijk proces, op medische bijstand en humane behandeling.
Postzakken vol brieven zijn een bewezen middel dat kan helpen hen vrij te krijgen of hen weer een normaal leven terug te geven.

U kunt de voorbeeldbrieven ook zelf ‘downloaden’ via: https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties of ze laten bezorgen via onderstaande telefoonnummers of een email sturen naar lcrama@casema.nl.
De voorbeeldbrieven, voorzien van naam en adres, kunnen in een enveloppe gefrankeerd met een internationale postzegel worden opgestuurd.

Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451

 

Abonneer je op updates van de website

[x] dit niet meer tonen