• Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Nieuwe voorbeeldbrieven van Amnesty International liggen weer in beide kerken klaar om te schrijven. Dit keer voor zes jonge leden van de milieubeweging Mother Nature Cambodja die worden vervolgd omdat ze zich inzetten voor de natuur en de rechten van inheemse volken.

De aanklachten tegen hen zijn complete onzin, zoals ‘het samenzweren tegen en het beledigen van de koning’. Zij worden nu ook beschuldigd van ‘opruiing’. Daar staat een celstraf van maximaal 10 jaar op.

We schrijven ook voor Advocaat Tony Germain Nkina uit Burundi die veroordeeld is tot 5 jaar gevangenisstraf. Hij zou de staatsveiligheid in gevaar hebben gebracht. Alles wijst erop dat hij alleen maar is gestraft vanwege zijn voormalige mensenrechtenwerk en connecties met APRODH, Burundi’s bekendste mensenrechtenorganisatie.

In deze brieven, die door Amnesty International worden opgesteld, wordt aan autoriteiten van de betreffende landen gevraagd om de mensenrechten van de gevangenen te respecteren. Ieder mens heeft recht op bijstand van een advocaat, een eerlijk proces, op medische bijstand en humane behandeling.
Postzakken vol brieven zijn een bewezen middel dat kan helpen hen vrij te krijgen of hen weer een normaal leven terug te geven.

U kunt de voorbeeldbrieven ook zelf ‘downloaden’ via: https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties of ze laten bezorgen via onderstaande telefoonnummers of een email sturen naar lcrama@casema.nl.
De voorbeeldbrieven, voorzien van naam en adres, kunnen in een enveloppe gefrankeerd met een internationale postzegel worden opgestuurd.

Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451