• Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven
 
In juni en juli schrijven we voor Pascoal Baptistiny die de organisatie MBAKITA leidt die opkomt voor de rechten van de inheemse San bevolking in het zuiden van Angola. Baptistiny en andere MBAKITA activisten worden al sinds 2018 aangevallen en met de dood bedreigd. En voor Journalist en redacteur Aung Marm Oo die ruim een jaar geleden onderdook nadat hij werd beschuldigd van het overtreden van Myanmars beruchte ‘Unlawful Associations Act’. Aungs straf kan oplopen tot 5 jaar cel.

Als je komende weken één van onze kerken bezoekt liggen er weer voorbeeldbrieven van Amnesty International klaar om mee te nemen zoals we die elke maand op de 2e zondag aan het einde van de kerkdienst uitdelen.
 
De coronapandemie heeft onze wereld drastisch veranderd. Maar bij Amnesty blijven we doen wat we altijd deden: regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden in de gaten houden en aanspreken. Ook bekijken we of regeringen voldoende zorgdragen voor de toegang tot gezondheidszorg en deze situatie niet gebruiken om mensenrechten minder serieus te nemen.
 
We willen je vragen om de komende tijd, als het mogelijk is, zoveel mogelijk door te gaan met brieven schrijven. Juist nu. Iedere brief, per post of per e-mail, telt. 
 
Je kunt de voorbeeldbrieven van je naam en adres voorzien en opsturen in een enveloppe gefrankeerd met een Internationale postzegel.
Je kunt de voorbeeldbrieven ook ‘downloaden’ van de Amnesty International ‘website’, zie:
https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties.
 
Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451