• Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven
 
In september/oktober schrijven we voor de Thaise activist Wanchalearm Satsaksit die door onbekenden werd ontvoerd uit zijn appartement in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Hij protesteerde online tegen de Thaise regering. Die klaagde hem daarvoor aan, terwijl Wanchalearm alleen maar gebruik maakte van het recht op vrije meningsuiting.

Verder nog vijf Filipijnse activisten die ten onrechte worden beschuldigd van het bezit van vuurwapens en explosieven. De Tacloban 5 zeggen dat de politie die zelf in hun kantoren heeft gelegd.



Als je komende weken één van onze kerken bezoekt liggen er weer voorbeeldbrieven van Amnesty International klaar om mee te nemen zoals we die elke maand op de 2e zondag aan het einde van de kerkdienst uitdelen.
 
De coronapandemie heeft onze wereld drastisch veranderd. Maar bij Amnesty blijven we doen wat we altijd deden: regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden in de gaten houden en aanspreken. Ook bekijken we of regeringen voldoende zorgdragen voor de toegang tot gezondheidszorg en deze situatie niet gebruiken om mensenrechten minder serieus te nemen.
 
We willen je vragen om de komende tijd, als het mogelijk is, zoveel mogelijk door te gaan met brieven schrijven. Juist nu. Iedere brief, per post of per e-mail, telt. 
 
Je kunt de voorbeeldbrieven van je naam en adres voorzien en opsturen in een enveloppe gefrankeerd met een Internationale postzegel.
Je kunt de voorbeeldbrieven ook ‘downloaden’ van de Amnesty International ‘website’, zie:
https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties.
 
Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451