home

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Nieuwe voorbeeldbrieven van Amnesty International liggen in beide kerken weer klaar om te schrijven voor Maryam Akbari Monfared uit Iran die al bijna 12 jaar onterecht in de gevangenis zit. De autoriteiten willen haar straffen omdat ze vanuit de gevangenis een open brief schreef waarin ze gerechtigheid vroeg voor haar broer en zus die in 1988 in het geheim werden geëxecuteerd.
En we schrijven voor Haïtiaanse asielzoekers die zich bij de grens tussen de VS en Mexico hebben gevestigd in kampen nadat hen de toegang is geweigerd tot de VS. Agenten van de Amerikaanse douane bestormden de asielzoekers met paarden en dreven hen uiteen met zweepslagen. Duizenden Haïtianen zijn al gedeporteerd. Het is gewetenloos om mensen terug te sturen naar een land dat zich midden in een politieke, economische, en milieucrisis bevindt.

In deze brieven, die door Amnesty International worden opgesteld, wordt aan autoriteiten van de betreffende landen gevraagd om de mensenrechten van de gevangenen te respecteren. Ieder mens heeft recht op bijstand van een advocaat, een eerlijk proces, op medische bijstand en humane behandeling.
Postzakken vol brieven zijn een bewezen middel dat kan helpen hen vrij te krijgen of hen weer een normaal leven terug te geven.

U kunt de voorbeeldbrieven ook zelf ‘downloaden’ via: https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties of ze laten bezorgen via onderstaande telefoonnummers of een email sturen naar lcrama@casema.nl.
De voorbeeldbrieven, voorzien van naam en adres, kunnen in een enveloppe gefrankeerd met een internationale postzegel worden opgestuurd.

Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451

 

Abonneer je op updates van de website

[x] dit niet meer tonen