home

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

In juni/juli schrijven we voor Journalist Rabah Kareche uit Algerije die op 18 april een artikel publiceerde over de achterstelling van de Toeareg-bevolking in het zuiden van zijn land. De autoriteiten pakten hem nog dezelfde dag op en beschuldigen hem onder meer van ‘het verspreiden van nepnieuws’. Er hangt hem een gevangenisstraf van 23 jaar boven het hoofd.

En voor Ahnaf Jazeem een dichter en docent uit Sri Lanka die een jaar geleden werd opgepakt op grond van Sri Lanka’s uiterst strenge anti-terrorismewet. Zijn arrestatie houdt verband met de publicatie van een verzameling gedichten geschreven in de Tamil taal. Volgens zijn advocaat werd Ahnaf, die Tamil spreekt, in de gevangenis gedwongen om zijn handtekening onder documenten te zetten die hij niet begreep, omdat ze geschreven waren in een taal die hij niet kon lezen.
In de zomervakantie liggen in de Dorpskerk en de Scheppingskerk nog tot 1 augustus de voorbeeldbrieven klaar om te schrijven. In september starten we weer in beide kerken met het maandelijks uitdelen van de Amnesty-voorbeeldbrieven om regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden aan te spreken.

Natuurlijk kunt u in de vakantietijd door blijven schrijven door voorbeeldbrieven te ‘downloaden’ van de Amnesty International ‘website’, zie: https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties

Of u kunt ze laten bezorgen in uw brievenbus door één van de onderstaande telefoonnummers te bellen of een email te sturen naar: lcrama@casema.nl.

De voorbeeldbrieven, voorzien van naam en adres, kunnen in een enveloppe gefrankeerd met een internationale postzegel worden opgestuurd.

Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451 

Abonneer je op updates van de website

[x] dit niet meer tonen