home

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven, ook tijdens de lockdown
 
In mei/juni schrijven we voor de Iraans-Duitse Jamshid Sharmahd (66) die al 8 maanden vast zit op een onbekende plek, zonder toegang tot een advocaat. Hij krijgt geen eerlijk proces en mogelijk niet de medische zorg die hij nodig heeft voor zijn diabetes en hartproblemen. Mocht hij corona krijgen, dan zou hij ernstig ziek kunnen worden of zelfs komen te overlijden.

En voor Baradine Berdei Targuio een prominente mensenrechten-verdediger uit Tsjaad. Omdat hij op Facebook iets had gezegd over de gezondheid van de Tsjadische president, kreeg hij 3 jaar gevangenisstraf wegens ‘het verstoren van de constitutionele orde’.
In de Dorpskerk en de Scheppingskerk liggen de voorbeeldbrieven op woensdag resp. op donderdag nog steeds klaar om mee te nemen. Of je kunt ze laten bezorgen in je brievenbus door één van de onderstaande telefoonnummers te bellen of een email te sturen naar: lcrama@casema.nl.
 
Je kunt de voorbeeldbrieven ook ‘downloaden’ van de Amnesty International ‘website’, zie:
https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties.

De coronapandemie heeft onze wereld drastisch veranderd. Maar bij Amnesty blijven we doen wat we altijd deden: regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden in de gaten houden en aanspreken. Ook bekijken we of regeringen voldoende zorgdragen voor de toegang tot gezondheidszorg en deze situatie niet gebruiken om mensenrechten minder serieus te nemen.

We willen je vragen om de komende tijd, als het mogelijk is, zoveel mogelijk door te gaan met brieven schrijven. Juist nu. Iedere brief, per post of per e-mail, telt.

Je kunt de voorbeeldbrieven van je naam en adres voorzien en opsturen in een enveloppe gefrankeerd met een Internationale postzegel.

Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451

 

Abonneer je op updates van de website

[x] dit niet meer tonen