home

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven

Amnesty International voorbeeldbrieven, ook tijdens de lockdown
 
In februari/maart schrijven we voor Julio David González Arango die opkomt voor de rechten van de inheemse Xinca-bevolking in Guatemala. Hun manier van leven wordt bedreigd door een mijnbouwbedrijf. González werd door een onbekende man neergeschoten en raakte ernstig gewond.

En voor de Oeigoerse arts Gulshan Abbas die 20 jaar gevangenisstraf kreeg in een geheim proces. Zeer waarschijnlijk omdat haar familie in de Verenigde Staten actievoert voor het lot van de Oeigoeren. Bijna 1 miljoen Oeigoeren zitten onder zeer slechte omstandigheden opgesloten in ‘heropvoedingskampen’ in de Chinese provincie Xinjiang.
In de Dorpskerk en de Scheppingskerk liggen de voorbeeldbrieven op woensdag resp. op donderdag nog steeds klaar om mee te nemen. Of je kunt ze laten bezorgen in je brievenbus door één van de onderstaande telefoonnummers te bellen of een email te sturen naar: lcrama@casema.nl.
 
Je kunt de voorbeeldbrieven ook ‘downloaden’ van de Amnesty International ‘website’, zie:
https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties.

De coronapandemie heeft onze wereld drastisch veranderd. Maar bij Amnesty blijven we doen wat we altijd deden: regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden in de gaten houden en aanspreken. Ook bekijken we of regeringen voldoende zorgdragen voor de toegang tot gezondheidszorg en deze situatie niet gebruiken om mensenrechten minder serieus te nemen.

We willen je vragen om de komende tijd, als het mogelijk is, zoveel mogelijk door te gaan met brieven schrijven. Juist nu. Iedere brief, per post of per e-mail, telt.

Je kunt de voorbeeldbrieven van je naam en adres voorzien en opsturen in een enveloppe gefrankeerd met een Internationale postzegel.

Voor informatie: Bert Crama, tel. 5414103 en Clarissa van Hartingsveldt, tel. 5410451

 

Abonneer je op updates van de website

[x] dit niet meer tonen