home

ds. Philip van Wijk

ds. Philip van Wijk

Via de mobiliteitspool van de Protestantse Kerk landde ik in 2020 in Leiderdorp. Ambulant predikant om in de wijk Zijloord maar ook in het geheel van de PG Leiderdorp tijdelijk bij te springen. En intussen is dat veranderd, omdat er ontwikkelingen en gebeurtenissen in het pastoresteam waren. Met enthousiasme en plezier zet ik me in als vast gemeentepredikant, in een halve weektaak. Vanaf september 2022, na het vertrek van ds. Hester Smits, zal ik in de wijk Dorpskerk het pastorale predikantswerk opvangen.

Om in die wijk zichtbaar te zijn zal ik op de woensdagmorgens, als het ‘open kerk’ is in het Trefpunt of de Dorpskerk aanwezig zijn, zodat mensen me kunnen aanspreken. En natuurlijk is een belletje, een mailtje of een appje ook prima om even contact te leggen. Schroom niet! Met de fiets (als het weer het enigszins toelaat) of met de auto ben ik vanuit Valkenburg, waar ik woon, snel in Leiderdorp.

Woensdag zal meestal mijn vaste werkdag zijn. Andere dagen hangen af van wat zich aandient. Ik ben ook gemeentepredikant in de Eben-Haëzergemeente in Pernis, uiteraard ook in deeltijd. Een mooie combinatie, die twee plekken om te werken!

Het laatste stuk van mijn actieve predikantsloopbaan zo te mogen doorbrengen is een voorrecht! Ik was wel een beetje een zwerfkat, die kris kras door Nederland ging, en ook twee keer een verre bestemming had ( Kenia!) maar zeker in de mooie gemeente Leiderdorp weet ik me thuis.

Contactgegevens:
Mail: post@wijkpredikant.nl
Tel.: 06-55 70 22 29