• Initiatief: Voor elkaar koken

Initiatief: Voor elkaar koken

Nu MEE, Met Elkaar Eten, eenmaal in de maand in de Scheppingskerk, voorlopig niet meer mogelijk is willen we ‘Voor Elkaar Koken’ gaan organiseren.

Er zijn ongetwijfeld mensen in onze gemeente die van koken houden en best bijvoorbeeld wekelijks, iets extra’s willen maken. En veel alleenstaanden redden zich prima (er is tot nu toe nog niet om hulp gevraagd voor boodschappen en dergelijke) maar zij moeten wel elke dag maar weer hun eigen potje koken en opeten. We zouden willen bekijken of we dat kunnen combineren.

Wij brengen de mensen met elkaar in contact, zij spreken zelf af op welke dag ze ‘van elkaar eten’. Ook kan er dan rekening gehouden worden met dieet en met wat men echt niet lust of mag. De maaltijd kan evt. al eerder op de dag gebracht worden, in de magnetron of au bain-marie moet deze dan alleen nog even opgewarmd worden. Als halen of brengen lastig is, kunnen we weer anderen vragen om hierbij behulpzaam te zijn.

Natuurlijk worden hierbij de corona richtlijnen in acht genomen. Dus overdracht op ruime afstand met de maaltijd in een doos of tasje. Op deze manier zitten we helaas niet samen aan tafel, maar er is toch altijd telefonisch contact met natuurlijk tot slot de verrassing dat je weer eens iets anders eet dan je eigen potje.

Aanmelden door zowel koks als gasten kan bij Ellis Groothoff, tel. 589 10 75, email: schenkgroothoff@casema.nl of bij Marijke van Pernis, tel. 541 05 62 of email: marijke.pernis@planet.nl.