• Leiderdorps Kamerkoor

Leiderdorps Kamerkoor

Zaterdag 7 maart: Leiderdorps Kamerkoor o.l.v. Angeliki Ploka m.m.v. organist Jaco van Leeuwen

Het Leiderdorps Kamerkoor o.l.v. hun nieuwe dirigent Angeliki Ploka zal zowel a capella zingen als met orgelbegeleiding door organist Jaco van Leeuwen. Het Leiderdorps Kamerkoor bestaat uit ca. 25 leden en brengt een afwisselende programma van enigszins feestelijke muziek van oud tot vroeg romantisch.

Jaco zal ook enkele orgelwerken uitvoeren op het Mitterreitherorgel. Hij is sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Met dit concert draagt het Leiderdorps Kamerkoor bij aan een reeks van festiviteiten rond  het 400-jarig bestaan van de Dorpskerk Leiderdorp. We hebben een gevarieerd programma samengesteld met werken uit de 16e, 17e, 18e en 19e eeuw waarbij koor, orgel en een combinatie van beide een mooie samenhang vormen.
 
Het programma omvat mooie, ontroerende en vrolijke muziek: het is immers feest!
We zijn blij met deze 400e verjaardag en beginnen daarom het concert met 'Halleluja', een werk in het Hebreeuws waarbij koor en orgel samen hun blijdschap uitspreken met de tekst van Psalm 150. Na het Geistliches Lied van Brahms waarin vertrouwen wordt uitgesproken, geven we opnieuw uiting aan onze vreugde met het Jubilate van Mendelssohn en verderop in het programma met het Jubilate van Gabrieli.
 
Feest betekent samen zijn en samen genieten. Dat kan bij uitstek in dit programma met de werken van Bruckner, Tallis, Palestrina, Purcell en Schütz. Ook het orgel laat zich in dit concert  in alle glorie horen. Niet alleen samen met het koor, maar ook in solowerken die aansluiten bij het thema van dit concert.
 
Het Leiderdorps Kamerkoor besluit het concert met het Pater Noster van Liszt, een koorwerk dat onze dirigent Angeliki Ploka nauw aan het hart ligt en dat door de schoonheid ervan haar overtuiging om dirigent te worden heeft versterkt en bevestigd.
 
Het Leiderdorps Kamerkoor, Angeliki Ploka en Jaco van Leeuwen wensen u een mooi muzikaal feest toe!

Datum: zaterdag 7 maart
Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Dorpskerk
Entree: 10 euro in de voorverkoop, 12,50 euro aan de deur.
Informatie en voorverkoop via: http://www.dorpskerk400.nl/concerten/

Wanneer

za 7 maart 2020 20:00u
Dorpskerk