• Meditatief bewegen

Meditatief bewegen

Meditatief bewegen op weg naar Pasen!

De weken voor Pasen heten de ‘veertigdagentijd’ of de ‘vastentijd’: tijd om stil te staan bij wat was en bij wat komen gaat. Tijd voor een meditatief moment.

We gaan aan de hand van het verhaal van Jezus in die laatste weken voor Pasen op zoek naar de emoties in dat verhaal. Emoties die we ook vandaag de dag in ons leven herkennen en tegenkomen.

Iedere week lichten we twee emoties uit. Daar praten we over: wat doen die woorden met ons?

Bij de woorden horen bewegingen. Je lijf komt als vanzelf in beweging om uiting te geven aan die emotie. Muziek helpt, maar je volgt vooral dat wat zich aandient, je laat de energie en de emotie stromen. Zo kom je zo maar tot een dans met je hele lijf. Je laat jezelf er helemaal zijn. Dát is de meditatie.

Over de workshops
We komen bij elkaar in een kring en doen een langzame warming-up. Van daaruit gaan we wat meer bewegen. Wat kán er allemaal bewegen, hoe beweeg je, wat is jouw ‘danstaal’?
We bereiden ons op die manier voor op de introductie van het thema. Aan de hand van tekst of beeldmateriaal bespreken we met elkaar wat die tekst of dat beeld met ons doet.
Dat is de basis voor de volgende stap, een onderzoekende dans. Steeds evalueren we wat er gebeurde tijdens de dans om weer verder te laten stromen, dieper, nog meditatiever. 
Dans is hierbij slechts een term om aan te geven dat we bewegen, dat we ons lijf de regie laten voeren.
Iedere week is er een ander deel uit het verhaal van Pasen met weer andere emoties die we vertalen naar de huidige tijd.

De lessen zijn los te volgen. Let op: twee keer op dinsdagavond en twee keer op woensdagavond, steeds van 19.30 uur – 21.00 uur.

Begeleiding: Tineke Ras-Marees docent dansexpressie.

Data: Dinsdag 3 maart en 10 maart, woensdag 18 maart en 25 maart
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: Dorpskerk
Kosten: Bij voorinschrijving voor 4 avonden € 20,-, losse avond €6,-

Meer informatie en aanmelden: www.cbileiderdorp.nl

Wanneer

di 3 maart 2020 19:30-21:00u
Dorpskerk
di 10 maart 2020 19:30-21:00u
Dorpskerk
wo 18 maart 2020 19:30-21:00u
Dorpskerk
wo 25 maart 2020 19:30-21:00u
Dorpskerk