• Top 2000 dienst
  • Top 2000 dienst

Top 2000 dienst

Op zondag 5 januari is er weer de Top 2000 dienst in de Scheppingskerk

Na het succes van afgelopen jaren organiseert de Taakgroep Eredienst van de Protestantse Gemeente Leiderdorp voor de derde keer een Top2000-kerkdienst. Het thema dit jaar is Heal the World.

Een viering vol popsongs, mooie teksten en een actieve deelname van gemeenteleden. De muzikale medewerking is in handen van de ‘huisband’ Creative & Friends.

De eigen huisband Creative & Friends speelt en zingt de nummers live en iedereen mag natuurlijk meezingen. De muziek staat centraal, mensen kunnen met elkaar delen wat muziek voor hen betekent en er is ruimte voor bezinning.

Ds Stephan Kurtzahn: ,,Wij hopen dat deze dienst ook mensen aanspreekt, die anders niet naar de kerk gaan. We willen laten zien dat of je gelovig bent of niet, muziek ons allemaal verbindt en inspiratie geeft.’’

De Protestantse Gemeente Leiderdorp sluit aan bij een landelijke trend om in de week van oud en nieuw een kerkdienst te organiseren met popmuziek. Popliedjes gaan vaak over serieuze thema’s en hebben mooie teksten. Veel popliedjes hebben veel meer met geloof en zingeving te maken dan je zo op het eerste gezicht zou denken. En anders gaan de nummers wel over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Zo worden onder meer de nummers Avond van Boudewijn de Groot, Heal the World van Michael Jackson en Iedereen is van de Wereld van The Scene gespeeld. En natuurlijk mag Happy New Year van Abba niet ontbreken.

Voel je van harte welkom!!

Inloop is vanaf 15.15 uur en na afloop is er erwtensoep voor iedereen en kan er worden nagepraat met een drankje.
 
Datum: 5 januari
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Scheppingskerk
Voorganger: ds. Stephan Kurtzahn
Contactpersoon: Cornéline Lanooy, tel. 589 17 68

Wanneer

zo 5 januari 2020 16:00u
Scheppingskerk