• De Passie van Johannes
  • De Passie van Johannes

De Passie van Johannes

Passie van Johannes: een modern muziekdrama op 18 en 19 april in de Scheppingskerk
 
Na een aantal succesvolle uitvoeringen van de Moderne Matteüs in de afgelopen jaren heeft de Protestantse Gemeente een nieuw muzikaal project van Gerard van Amstel en Piet van Midden opgepakt: de Passie van Johannes, gebaseerd op het evangelie van Johannes.


Dit keer geen ‘kant-en-klaar’ project, maar een raamwerk van Gerard en Piet, aangevuld met composities van musicus en dirigent Theo van der Hoorn uit Leimuiden, die deze passie in 2017 in zijn woonplaats opvoerde. Ook onze eigen muzikaal leider en dirigent Piet Jasperse heeft nog enkele muziekstukken gecomponeerd en twee canons van Huub Oosterhuis toegevoegd.
 
De Passie van Johannes bestaat voor een deel uit muziekstukken die Gerard en Piet al eerder maakten. ‘Maria van Bethanië’ bijvoorbeeld komt uit de Moderne Matteüs en ook de melodie van ‘De Opstanding’ komt uit dit passieproject, maar heeft nu een andere tekst gekregen. De muziek ligt goed in het gehoor, en herbergt zelfs af en toe wat jazzklanken.
 
Onder leiding van onze dirigent is een enthousiaste groep zangers eind november 2018 gestart met de repetities. In het nieuwe jaar zijn daar ook de muzikanten bijgekomen, die voor het grootste deel bekend zijn als de ‘huisband’ van Protestantse Gemeente Leiderdorp: Creative & Friends. Tegelijkertijd ging de spelers- en vertellersgroep onder leiding van regisseur Ilse Nievaart van start. Zij heeft het idee bedacht om de spelers de verbinding laten leggen tussen de tijd van Johannes in het evangelie en de huidige, moderne tijd.

De uitvoeringen van de Passie van Johannes zijn op donderdag 18 en vrijdag 19 april om 20.15 uur in de Scheppingskerk.

Kaarten à 12 euro zijn verkrijgbaar na de dienst in de Scheppingskerk en de Dorpskerk en bij verschillende voorverkoopadressen in Leiderdorp: Bloemenboetiek De Blauwe Roos, Bloemsierkunst Gerbera en Decorette.

Datum: 18 en 19 april
Tijd: 20.15 uur
Locatie: Scheppingskerk
Toegang: €12,-


Wanneer

do 18 april 2019 20:15u
Scheppingskerk
vr 19 april 2019 20:15u
Scheppingskerk