• Dilemmadebat

Dilemmadebat


Het Leiderdorps klimaatdebat - een beetje groen helpt ook

Kan je ook ‘een beetje groen’ zijn? Helpt het als je weinig vlees eet? Of maakt het allemaal niet uit zolang er vervuilende tuktuk’s door de straten van India rijden? Wat kan jij doen aan de klimaatverandering?

Op donderdag 28 maart gaan we in het 4e dilemmadebat in gesprek over de klimaatveranderingen. Hoe moet je kijken? Ben je een optimist? Een realist of een pessimist? En ben jij eigenlijk bezig met besparingen qua licht en water of laat je het maar zo?

Sprekers op deze avond zijn:

Hans van 't Woud; hij heeft zich gespecialiseerd in satelliet-kaarten waarop veel van de klimaatproblematiek terug te vinden is: ontbossing door boeren, groepen mensen op drift door oorlog of honger etc. Zijn stelling is dat alles van invloed is op elkaar. Wat ver weg gebeurt, heeft hier effect en andersom. Dus het heeft zeker zin om een ‘een beetje groen’ te zijn.

Adwin Bosschaart; hij is hoofddocent Aardrijkskunde aan de hogeschool van Amsterdam en heeft onderzoek gedaan onder jongeren over hun klimaatbeleving: ‘ze reageren lauw op klimaatverandering. Dat is niet vreemd want het is een abstract probleem (Dagblad Trouw, 06.02.2019)’.

Daarna is er gelegenheid om met elkaar in debat te gaan onder leiding van moderator Huibrecht Bos. De kerk zal worden omgetoverd in een ‘Lagerhuis’. Kom en praat mee over het klimaat: een ‘beetje groen’ helpt vast wel! Of is het toch niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. 

We beginnen om 20.15 uur in de Dorpskerk en we sluiten om ongeveer 21.30 uur af met een drankje. Om de kosten te dekken voor deze avond wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Datum: 28 maart
Tijd: 20.15 uur
Locatie: Dorpskerk

Wanneer

do 28 maart 2019 20:15-21:30u
Dorpskerk