• Film: Incendies

Film: Incendies

Incendies, een Frans-Canadese dramafilm uit 2010 onder regie van Denis Villeneuve

Als de twintiger-tweelingen Jeanne en Simon Marwan na het overlijden van hun moeder Nawal bij de notaris zijn om haar testament te openen, zitten er twee verrassingen in: een brief te bezorgen aan hun vader - van wie ze dachten dat hij dood was - en een brief voor hun broer van wiens bestaan ze niets wisten.

Hun moeders laatste wil is dat ze hun broer en vader opzoeken en hen een aantal verzegelde brieven bezorgen. Simon is kwaad en terughoudend, maar Jeanne voelt zich verplicht haar moeders wil te respecteren. Daarvoor zullen ze een reis naar het Midden-Oosten moeten ondernemen.

Zo begint de tocht terug naar hun geboortegrond in het Midden-Oosten en een onderzoek naar het verleden van hun moeder, die daarover altijd heeft gezwegen. Hoewel Jeanne en Simon er hun wortels hebben liggen, zijn ze vreemden in het land, een verzonnen staat die echter dichtbij de complexe geschiedenis van Libanon ligt.

De Canadese regisseur Denis Villeneuve wisselt in zijn vierde speelfilm Incendies (letterlijk ‘verbrand’) hun speurtocht in het heden af met het dramatische verhaal van moeder Nawal in het verleden. De vertelling verhaalt over het conflict tussen moslims en christenen in de regio en de wanhopige pogingen om los te komen van het verleden.Incendies is geen gemakkelijke kost, maar wel een film die je bijblijft en tot nadenken stemt. 

De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit 2003 van Wajdi Mouawad.

Vanwege de lengte van deze film beginnen we om 19.30 uur.
Datum: 28 februari
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Kapelzaal Scheppingskerk
Kosten: € 5,00, inclusief consumpties

Wanneer

do 28 februari 2019 19:30u
Scheppingskerk