• Meditatief zingen

Meditatief zingen

Meditatief zingen in de Dorpskerk

Meditatief zingen is zingen waarin de herhaling van een klank, woord of zin de focus voor onze gedachten is. Het gaat om korte stukjes tekst, soms maar een paar woorden, een enkele zin. Op een melodie die je gemakkelijk onthoudt. Denken is niet nodig. En dat schept ruimte om gewoon te zijn met de klank, met de samenzang, met de betovering van de herhaling en de soms wonderschone muziek die daaruit als vanzelf ontstaat.

Tussen het zingen door zijn we stil, de afwisseling van stilte en gezang doet beide nog meer tot hun recht komen. ‘Stilte is de golflengte waarop de ziel tot ons spreekt’, zei de popmusicus Sting ooit. De muziek houdt dan ook eigenlijk niet op, hij klinkt na, trilt door en inspireert.

Meditatief zingen is geen zangles, maar juist verwelkomen wat er binnen in jou leeft, jezelf bevrijden van spanning, stress, zelfkritiek en piekergedachten en jezelf geven wat je nodig hebt. Mocht je twijfelen over je zang, of dat meditatief zingen wel bij je past, kom gewoon eens een keer meedoen! Jij met jouw stem, precies zoals die nu is, meer is niet nodig.

De woorden en klanken zijn eenvoudig en toegankelijk. De muziek bestaat bij de gratie van de stilte. In de stilte kan de energie en de trilling van de samenklank doorwerken. De herhalingen van klanken doen hun werk. Ze scheppen een sfeer, bepaald door de muziek.

De avonden worden geleid door Mariëtte Burm, muziektherapeut, die tevens de begeleiding verzorgt.

Data: donderdag om de 14 dagen
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: Dorpskerk
Kosten: € 6,- per keer; bij vóórinschrijving voor 4 avonden € 20,-.
Opgave via www.cbileiderdorp.nl
Meer informatie bij: Liesbeth van Meeteren

Deze activiteit wordt door het Centrum voor Bezinning en Inspiratie verzorgd.
Zie ook de website van het cbi.

Wanneer

do 21 oktober 2021 19:30-21:00u
Dorpskerk
do 4 november 2021 19:30-21:00u
Dorpskerk
do 18 november 2021 19:30-21:00u
Dorpskerk