• Top 2000 dienst

Top 2000 dienst

Top 2000-dienst in Scheppingskerk: Muziek verbindt

Na het succes van afgelopen jaar organiseert de Taakgroep Eredienst voor de tweede keer een Top2000-kerkdienst op zondagmiddag 6 januari om 16.00 uur in de Scheppingskerk. Iedereen is van harte welkom!

Het thema van de speciale dienst, waarin ds Hester Smits voorgaat, is ‘Muziek verbindt’. De eigen huisband Creative & Friends speelt en zingt de nummers live en iedereen mag meezingen. De muziek staat centraal, mensen kunnen met elkaar delen wat muziek voor hen betekent en er is ruimte voor bezinning.

De Protestantse Gemeente Leiderdorp sluit daarmee aan bij een landelijke trend om in de week van oud en nieuw een kerkdienst te organiseren met popmuziek.

Popliedjes gaan vaak over serieuze thema’s en hebben mooie teksten. Veel popliedjes hebben veel meer met geloof en zingeving te maken dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Dat is ook het succes van The Passion, waar het verhaal van Jezus en de liedjes elkaar diepere betekenis geven. Ook veel popsongs hebben een religieuze lading. En anders gaan de nummers wel over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Zo worden de nummers Angels van Robbie Williams, Avond van Boudewijn de Groot, Hey Brother van Avicii en Stil in mij van Van Dik Hout gespeeld. En natuurlijk mag Happy New Year van Abba niet ontbreken.

Voor de dienst kun je lekker koffie komen drinken in de kerk en na afloop is er tijd om na te praten met een drankje, broodje én erwtensoep.

Iedereen is van harte welkom!

Datum: 6 januari 2019
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Scheppingskerk

Wanneer

zo 6 januari 2019 16:00u
Scheppingskerk