• Retraitedag

Retraitedag

Ont-dek je innerlijk licht

Soms laat je je koesteren door het zonlicht, het verwarmt je en glijdt als een strelende vinger langs je gezicht. Want zonlicht verwarmt je en koestert je. Soms op grijze, bewolkte dagen breekt de lucht ineens open en zoekt het zonlicht zich een weg naar de aarde om alles wat dof, grijs en troosteloos  was, met een glanzend licht te omhullen en om te toveren tot een wonderlijke schoonheid.

In je dagelijkse leven ervaar je lang niet altijd de verbinding met dit licht van binnen. Wanneer je bent ondergedompeld in verplichtingen, stress en zorgen, voel je je waarschijnlijk bepaald geen wezen van licht. En als je wordt overspoeld door krachtige emoties zoals verdriet, angst of frustratie al helemaal niet.

En toch, óók dan, is er dit innerlijke licht. Het vraagt ‘alleen’ om bewustzijn. Daarvoor is het nodig dat je jezelf toestaat om achterover te leunen en alle zorgen en gedoe voor een moment van je af te laten glijden. En dat je de moed hebt om de zwaarte en donkerte waaraan je misschien gewend bent, los te laten.

Want dan… ontstaat er ruimte voor contact met dat wat je ten diepste bent. De een noemt het liefde, de ander noemt het energie en weer een ander God. Wat al deze ervaringen gemeen hebben: een gevoel van ontspanning, van diepe vrede en van licht. Licht dat er al was vanaf het begin en dat er zal zijn tot je je laatste adem uitblaast.

Wij bewandelen vier paden: bewustwording en aandacht, de intensiteit van het moment, vertrouwen en kracht en op weg naar authenticiteit.
 
We houden meditaties en stiltewandelingen, werken in groepen en er zijn korte meditatieve vieringen. Zoals in de kloostertraditie, lunchen we samen.

Datum: Zaterdag 25 januari
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Dorpskerk
Kosten: € 30,00 inclusief lunch, koffie en thee
Begeleiding: Sijma Rasser en Liesbeth van Meeteren  
Info en aanmelding: cbileiderdorp@gmail.com

Deze activiteit wordt door het Centrum voor Bezinning en Inspiratie verzorgd.
Zie ook de website van het cbi.


Wanneer

za 25 januari 2020 10:00-17:00u
Dorpskerk