• Kindernevendienst
  • kindernevendienst kerk kinderen
  • Kindernevendienst

Kindernevendienst

Het is een oude traditie om rond Palmzondag een palmpasenstok te maken. Alle onderdelen van de stok hebben een betekenis. Wil je daar meer over weten en ook zo’n mooie stok maken?

Kom dan dit weekend naar de kerk om een stok versieren! Neem gezellig iemand mee die je kan helpen (opa of oma bijvoorbeeld) of iemand die ook een stok wil versieren (vriendjes, klasgenootjes)!

Op zaterdag 23 maart kan je om 16.00 in de Scheppingskerk bij de Kliederkerk een mooie palmpasenstok komen maken! Als je wilt mag je op zondag om 10.00 in de optocht in de kerkdienst in de Scheppingskerk meelopen.

Op zondag 24 maart kan je om 10.00 in de Dorpskerk bij de kindernevendienst een mooie palmpasenstok versieren. Als de stok af is, loop je samen in optocht de kerk in!

We vinden het fijn als je je opgeeft vóór donderdag 21 maart (aanmelden.pgleiderdorp@gmail.com). Meer weten of vragen: Bertien Bos 06-21657957


Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst in de Scheppingskerk een aparte bijeenkomst voor kinderen in de leeftijd van de basisschool.


Het eerste deel van de dienst zitten ze gewoon bij hun ouders. Na ongeveer een kwartier gaan de kinderen naar hun eigen ruimte voor de kindernevendienst.
Daar horen ze een Bijbelverhaal en praten erover met elkaar; wat herken je en wat kun je ervan leren? Daarna maken ze een knutselwerkje of doen een spelletje. Het laatste gedeelte van de dienst maken de kinderen weer mee in de kerk.

Er is iedere zondag kindernevendienst in de Scheppingskerk. In de Adventstijd en de Veertigdagentijd zijn er speciale projecten. Zoals de ‘overvliegdienst’ voor de kinderen die van de Kindernevendienst naar de Jeugdkerk gaan. Deze vindt plaats in juni in de morgendienst.

Iedere 1e zondag van de maand is er tijdens de gezamenlijke kerkdienst een bijzondere bijeenkomst voor kinderen in de leeftijd van basisschool.

Op 3 maarti a.s. is er weer een kindernevendienst XL. Deze keer gaat het natuurlijk ook weer over een held uit de Bijbel. We gaan het verhaal horen van een jongen die, ondanks dat er allemaal hele nare dingen met hem gebeurde, toch in God blijft geloven. En uiteindelijk redt hij, met behulp van God, zijn familie en een heel volk.

Weet je al over wie we het gaan hebben?

We hopen je dan te zien en neem gezellig een vriendje of vriendinnetje mee.