• Familie Coniki uit Burundi

Familie Coniki uit Burundi

Hierbij stellen wij de familie Coniki uit Burundi aan u voor. Deze familie wordt, door de ZWO-commissie en onze gemeente, de komende jaren gesponsord via de Stichting Red en Kind.

Jeanne en Jean Bosco Coniki wonen samen met vijf kinderen in het gebied Murwi in het noordwesten van Burundi. De jongens Kevin en Celestin en de meisjes Vanessa, Charlene en Raissan spelen graag verstoppertje of een potje voetbal. Ook hinkelen en touwtjespringen doen ze graag.

De familie Coniki woont in een huis van bakstenen, die gemaakt zijn van modder. Ze zijn afhankelijk van de landbouw en eten het liefst bonen, ugali (een gerecht gemaakt van maïsmeel) of zoete aardappelen en maïs.

Het gezin heeft geen toegang tot schoon drinkwater en door gebrek aan kennis levert de landbouw vaak niet genoeg op om goed van te kunnen leven. Dankzij het dorpsprogamma zijn Jeanne en Jean Bosco lid van een zelfhulpgroep waar ze leren hoe ze het land zo goed mogelijk kunnen bewerken. De kinderen worden gestimuleerd om naar school te gaan. Zo werkt het gezin op een duurzame manier aan hun toekomst.

Met de sponsoring vanuit onze gemeente hopen wij dit arme gezin stap voor stap vooruit te helpen. Het dorpsprogramma van Red een Kind ondersteunt hen hierbij.

Namens de ZWO-commissie van de diaconie, Marcella Buitenhek