• Jongerenreis Oeganda
  • Jongerenreis Oeganda

Jongerenreis Oeganda

Inmiddels heeft u vast al over onze groep en onze reis gehoord. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan vertellen wij u in dit bericht graag meer.

Vanuit onze gemeente is het idee ontstaan om met een groep jongeren in de komende zomer een diaconale reis te maken. Dit idee heeft geleid tot de samenwerking met Livingstone die voor ons de reis naar Oeganda heeft georganiseerd.

Een groep van inmiddels 9 jongeren en 2 leiders vertrekt op 13 juli 2024 naar Mpigi om daar te helpen met de bouw van een laboratorium van een middelbare school om zo de school naar een hoger level te tillen. Ontwikkeling voor de lange termijn is het streven.

Voor deze reis is veel geld nodig. Niet alleen voor de reis van de jongeren, maar ook voor de kosten van het bouwmateriaal en de inhuur van de lokale bevolking om dit project te verwezenlijken.

Wij hebben al veel steun uit de gemeente mogen ervaren en ontvangen, we zijn dan ook zeker op de goede weg. In beide kerken hebben wij een thermometer opgehangen, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van onze vorderingen. U kunt natuurlijk ook altijd op de actiewebsite meekijken om de meest recente stand te kunnen bekijken: https://ikdoemee.lst.nl/2024-help-ons-op-weg-naar-oeganda/

Om geld in te zamelen hebben wij al verschillende acties bedacht. U gaat dan ook zeker nog vaak van ons horen de komende maanden!

Een greep uit onze komende acties:

· U komt ons elke 1e zondag van de maand tegen in de kerk met ons kraampje waarin wij pepermunt, kaarten en koeken zullen verkopen. Ook kunt u zich hier inschrijven voor een van de geplande acties.

· En heeft de kerststol u goed gesmaakt? Ook met Pasen geven wij u de gelegenheid om zo’n heerlijke stol te bestellen of weg te geven aan de Voedselbank.

· Moeders bereidt u voor, want het zou kunnen dat wij op Moederdag bij u op de stoep staan met een heerlijk Moederdagontbijt.

· Ook de vaders worden niet vergeten, want op Vaderdag brengen wij de heerlijke borrelpakketten rond.

· Ooit meegedaan met een pubquiz? Binnenkort uw kans om u op te geven met uw eigen groepje!

· Zondagmiddag 17 maart BINGO! Een gezellige middag in de Scheppingskerk met de kans om hele leuke prijzen te gaan winnen!

· In april willen wij voor u gaan koken! De exacte datum volgt zo snel mogelijk. Wij willen u een hele avond entertainen met een heerlijk diner en live muziek

· Zaterdag 1 juni is het de internationale dag van het kind. Op deze dag gaan wij zorgen voor kindervermaak; Ballonfiguren, schmink, glittertattoos, spelletjes, etc. Dat wordt een dolle boel!

· Een wandeltocht is ook nog een van onze ideeën. Zodra dit plan vastere vormen aanneemt, laten wij u dit uiteraard weten.

Alle jongeren zijn ook druk bezig met hun eigen acties, zoals het uitlaten van honden, het verkopen van 2e handskleding, oppassen, verzamelen statiegeld flessen, auto’s wassen en het doen van allerlei klusjes.


Het worden superdrukke weken voor ons, maar wij hebben er zin in!! Hopelijk u ook!!!

Mocht u nog een mooie klus voor ons hebben of wilt u meer informatie over onze reis, ons doel of acties of zou je interesse hebben om zelf nog aan te sluiten, neem gerust contact op met ondergetekende.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een gift over te maken voor onze reis op NL15 TRIO 0390 5394 22 t.n.v. Diaconie Leiderdorp onder vermelding van Jongerenreis Oeganda.

Namens de hele groep dank ik u van harte voor alle support en alle donaties!

Hartelijke groet,
Anneke Ottenhof annekeottenhof@casema.nl

Volg ons ook op Instagram. We heten @Oeganda.pgl2024