• Zangers gezocht voor projectkoor mis van Henny Vrienten

Zangers gezocht voor projectkoor mis van Henny Vrienten

Veel mensen zullen Henny Vrienten kennen als zanger en bassist van de Nederlandse ska- en nederpopband Doe Maar. Veel minder bekend is dat de vorig jaar overleden Vrienten ook filmmuziek en zelfs een mis componeerde. Deze mis – ‘Ruimte waar het licht kan komen’ – schreef hij in 2008 voor de oecumenische studentengemeente/Janskerkgemeente in Utrecht.
Met deze compositie verwezenlijkte Vrienten een droom voor zichzelf en voor de gemeente. De taal van de teksten is eigentijds en geeft een hedendaagse dimensie aan geloven. De componist maakte elf meditatieve composities, die samen de muziek vormen voor een complete liturgie. Vrienten noemde de muziek zelf ‘het naar binnen toe componeren’: zij moet verstilling brengen, raken en bemoedigen.

Een projectkoor onder leiding van Piet Jasperse gaat de mis ‘Ruimte waar het licht kan komen’ uitvoeren in de morgendienst op 10 maart 2024 in de Dorpskerk. Zangers in alle stemsoorten (enige zangervaring is een pre) kunnen hieraan meedoen en zich aanmelden bij Bert Crama via e-mail: lcrama@casema.nl.

Het is de bedoeling om in november met de repetities te beginnen, afwisselend op een dinsdag- en vrijdagavond. Aanvang: 20 uur. In totaal gaat het om 14 repetities, waarvan één generale repetitie. Deelname is kosteloos.

Namens de voorbereidingsgroep, Bertien Bos, Piet Jasperse, Janny den Dekker, Tjebco Tiersma, Bert Crama en Cornéline Lanooy