• Woonruimte gezocht 2x

Woonruimte gezocht 2x

Bij onze diaconie kwam de vraag binnen om een oproep te doen voor een zelfstandige en langdurige woonruimte voor een rustige alleenstaande vrouw van 49 jaar uit Bulgarije. Zij woont al enige jaren in Nederland en is vrijwilligster bij Zorgcentrum Roomburgh in Leiden. Vanwege onveilige woonomstandigheden heeft zij eerder haar woning moeten verlaten en woont ze nu steeds in tijdelijke appartementen. Begin volgend jaar moet zij uit haar huidige appartement vertrekken en staat zij op straat.


Mevrouw staat ingeschreven bij diverse instanties, maar de wachttijden lopen overal op tot jaren. Zij heeft een uitkering en kan normaal haar huur betalen. Heeft u misschien zelf of mensen in uw omgeving woonruimte over? Stuur dan een mailtje naar de diaconie: diaconie@pgleiderdorp.nl


Nog een oproep voor woonruimte:


Voor een Zuid-Afrikaanse advocaat die gespecialiseerd is in vrouwen- en kinderrechten wordt woonruimte gezocht. Deze mevrouw heeft afgelopen jaar met nationale beurs de Master in International Children's Rights Law gevolgd aan de Universiteit Leiden. Zij is eind augustus cum laude afgestudeerd als beste van haar klas en is nu bezig met het aanvragen van een PhD in internationale mensenrechten (en klimaatverandering) aan de rechtenfaculteit.
In de tussentijd heeft zij een onderzoek positie aangeboden gekregen voor de komende 12 maanden en is zij op zoek naar een kamer voor een jaar in een rustige omgeving voor tussen de 600 en 800 euro huur incl.
Mevrouw omschrijft zichzelf als een leergierig persoon die niet veel uitgaat of luide feestjes organiseert. De meeste avonden brengt ze door met studeren of lezen. Niet-roker en heeft geen huisdieren.

Referenties en een garantiebrief op aanvraag beschikbaar. Reacties svp via Esther Uiterweerd, tel. 06-2555 2693 of e.h.uiterweerd@law.leidenunniv.nl