• Als vrijwilliger naar Kenia, wilt u mij helpen?

Als vrijwilliger naar Kenia, wilt u mij helpen?

In november 2023 gaan mijn collega Renate en ik als oncologieverpleegkundige voor drie weken naar Kenia. De organisatie is in handen van Stichting Medical3T. Wat gaan wij daar doen?

Wij gaan ons inzetten als vrijwilliger in een missieziekenhuis in Nanyuki. Met dit ziekenhuis gaan wij samenwerken aan een ‘medical camp’ waarbij we een aantal dagen voor patiënten kosteloos zorg leveren in een nabijgelegen dorp.

Ook gaan wij training/workshops geven aan lokale collega’s van het ziekenhuis. Deze collega’s hebben de rol van triagist op zich genomen en verwijzen mensen door naar het ziekenhuis. Renate en ik gaan onze kennis van oncologie, geriatrie en palliatieve zorg met hen delen. Natuurlijk gaan wij ook genieten van het land en de cultuur en zullen wij enkele dagen bij een Keniaans gezin doorbrengen.

Wij willen verschillende projecten, verpleegkundig materiaal en scholing financieren. Ook heeft het ziekenhuis veel behoefte aan een ambulance, zodat patiënten naar het ziekenhuis vervoerd kunnen worden.

Om sponsorgeld bij elkaar te krijgen organiseren wij op verschillende manieren actie, zoals het verzamelen van petflessen voor statiegeld en spullen verkopen op een rommelmarkt.

Wilt u ons ondersteunen met een donatie? Dit kan via deze link van Gofundme: https://gofund.me/191993f5 of rechtstreeks naar mijn rekeningnummer NL94INGB0001230810 t.n.v. M. Onvlee-van Dijk, onder vermelding van ‘Donatie Keniaproject 2023’. Het sponsorgeld wordt volledig besteed aan lokale projecten. U zult de mensen in Kenia er heel blij mee maken.

Met dit alles gaat voor mij een langgekoesterde wens in vervulling om een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheidszorg in Afrika. Dank voor uw steun.

Hartelijke groet, ook namens mijn collega Renate,
Mieke Onvlee-van Dijk