• Is Jezus voor ons gekruisigd?

Is Jezus voor ons gekruisigd?

Leerhuisavonden in het kader van Bijbellezen met andere ogen.

“ We kregen wel een Bijbel mee, maar ons werd niet verteld hoe je die moet lezen”, dat was een verzuchting op de kerkenraadsdag die onlangs werd gehouden.Vorig jaar kwamen we enkele keren bijeen voor een leerhuis om de Bijbel vanuit een nieuw gezichtspunt te lezen.

We herstarten dit leerhuis. En instappen is zeker mogelijk, want de manier van lezen in de Bijbel die ik voorstel vraagt best wel wat omdenken, dus herhaling is nodig. Het is een manier van lezen die de Bijbel uiterst actueel maakt.
En omdat we starten in de veertigdagentijd heb ik er voor de eerste keer dat we samenkomen de vraag boven gezet: Is Jezus voor ons gekruisigd? Er zijn nog talloze andere titels te bedenken, want deze manier van Bijbellezen geeft een heel breed inzicht in heel veel thema’s. Het is moeilijk om in een paar regels het hoe en wat weer te geven. Maar mijn ervaring is dat je er echt een enorm verdiepend inzicht in de Bijbel door krijgt. En je gaat de relevantie van de Bijbel voor het dagelijks leven veel beter zien.
Wanneer: 28 maart, 18 april, daarna nog vast te stellen
Plaats: Trefpunt bij de Dorpskerk
Tijd: 20:00u.
Leiding: ds. Philip van Wijk

Wanneer

di 28 maart 2023 20:00u
Ds. Philip van Wijk
't Trefpunt
di 18 april 2023 20:00u
Ds. Philip van Wijk
't Trefpunt