• Weggeefwinkeltje

Weggeefwinkeltje

Leiderdorp helpt Vluchtelingen

Iedere dinsdag- en donderdagmorgen is het een drukte van belang in de Weggeefwinkel bij de Gemeentewerf. Hier kunnen vluchtelingen uit Oekraïne terecht om te winkelen of een kopje koffie te drinken.

In de winkel vindt men vooral dames- en kinderkleding, speelgoed en verzorgingsproducten. De meeste vluchtelingen wonen nu nog bij gastgezinnen. Als de meer zelfstandige huisvesting deze zomer geregeld wordt, komt daar waarschijnlijk ook keukengerei en beddengoed bij.

Onze gasten komen inmiddels niet meer alleen uit Leiderdorp, maar ook uit Leiden en omliggende plaatsen. Naast de huiskamer is een kinderspeelkamer ingericht, zodat de kleintjes even kunnen spelen terwijl hun moeders kleding uitzoeken. Communiceren gaat via de apps Sayhi of Pryvit, en dat levert soms malle vertalingen op. Gelukkig zijn er in de vrijwilligersgroep ook tolken die Russisch of Oekraïens spreken en contact kunnen maken.

De organisatie en coördinatie van de winkel ligt bij de Diaconie van onze Protestantse Gemeente. Namens de predikanten is Bertien Bos betrokken bij dit project. Er is op dit moment vooral behoefte aan goede schoenen, kinder- en tienerfietsen en kleine damesfietsen. Ook zoeken we kinderzitjes voor op de fietsen en fietstassen. Door de voorraad verzorgingsproducten zijn we bijna heen, die blijven welkom en kunt u in de kerken inleveren. De dankbaarheid onder de groep vluchtelingen is groot.

Via email leiderdorphelptvluchtelingen@gmail.com kunt u ons bereiken als u iets wilt aanbieden. En we stellen het op prijs als u op dinsdag- of donderdagmorgen deze spullen zelf langs komt brengen, dan kunt u gelijk een kijkje nemen.

Wanneer

wekelijks op dinsdag, donderdag 10:00-12:00u
Gemeentewerf