• Weggeefwinkel

Weggeefwinkel

Leiderdorp helpt Vluchtelingen

Iedere dinsdag- en donderdagmorgen is het een drukte van belang in de Weggeefwinkel bij de Gemeentewerf. Hier kunnen vluchtelingen uit Oekraïne terecht om te winkelen of een kopje koffie te drinken.

In de winkel vindt men dames- en kinderkleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen en verzorgingsproducten.
De meeste Oekraïners wonen in het gebouw Statenhof bij de Winkelhof. Enkele gezinnen verblijven in zelfstandige woningen verspreid door Leiderdorp. De gasten in de winkel komen niet alleen uit Leiderdorp, maar ook uit Leiden en omliggende plaatsen.
Naast de huiskamer is een kinderspeelkamer, zodat de kleintjes even kunnen spelen terwijl hun moeders winkelen en met elkaar in gesprek zijn. Naast de vluchtelingen uit Oekraïne maken ook de alleenstaande mannen (asielzoekers), die gehuisvest zijn in Crisis Nood Opvang (CNO) in de oude Levenstroomkerk, gebruik van de winkel. Zij komen op een apart moment in de week en kunnen dan kleding en schoenen uitzoeken.

De organisatie en coördinatie van de winkel ligt bij de Diaconie van onze Protestantse Gemeente. Er is op dit moment vooral behoefte aan kleding en schoenen (sneakers) en weekendtassen voor de heren uit de CNO. Ook dames- en kinderkleding blijft welkom. Kleding etc. kan ingeleverd worden op dinsdag- en donderdagmorgen tussen 9 en 12 uur bij de Weggeefwinkel aan de Simon Smitweg 9, de ingang is naast de oprit naar de Gemeentewerf. Verzorgingsproducten kunnen ook ingeleverd worden op de open ochtenden in beide kerken.

Via email leiderdorphelptvluchtelingen@gmail.com zijn we bereikbaar voor vragen en informatie.

Wanneer

wekelijks op dinsdag, donderdag 10:00-12:00u
Gemeentewerf