• Weggeefwinkel voor vluchtelingen

Weggeefwinkel voor vluchtelingen

In de Weggeefwinkel kunnen vluchtelingen uit Oekraïne terecht om te winkelen of een kopje koffie te drinken. In de winkel vindt men dames- en kinderkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen. Naast de huiskamer is een kinderspeelkamer, zodat de kleintjes even kunnen spelen terwijl hun moeders winkelen en met elkaar in gesprek zijn.


Naast de vluchtelingen uit Oekraïne maken ook de alleenstaande mannen (asielzoekers), die gehuisvest zijn in Crisis Nood Opvang (CNO) in de oude Levenstroomkerk, gebruik van de winkel. Zij komen op een apart moment in de week en kunnen dan kleding en schoenen uitzoeken.

Deze zomer gaat de Weggeefwinkel weer dicht. Vanaf heden nemen we alleen nog zomerkleding en goede schoenen aan voor alle leeftijden. Ook koffers en weekendtassen blijven heel welkom, vooral voor de mannen uit de Crisis Noodopvang. Kleding etc. kan ingeleverd worden op dinsdag- en donderdagmorgen tussen 9 en 12 uur bij de Weggeefwinkel aan de Simon Smitweg 9, de ingang is naast de oprit naar de Gemeentewerf. De organisatie en coördinatie van de winkel ligt bij de Diaconie van onze Protestantse Gemeente.

Via email leiderdorphelptvluchtelingen@gmail.com zijn we bereikbaar voor vragen en informatie.

Wanneer

wekelijks op dinsdag, donderdag 10:00-12:00u
Gemeentewerf