• Schoenendoosactie
  • Schoenendoosactie

Schoenendoosactie

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar.

Daarom willen wij als kerk ook weer meedoen aan de Schoenendoosactie. Via de actie krijgen kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau.

Tijdens de Schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen.

Vorig jaar gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. Kinderen in een vluchtelingenkamp op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde in onze kerk bespreekbaar te maken. Kinderen ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

De actie start op zondag 14 november en tot en met zondag 28 november kunnen de schoenendozen, of vulling voor de dozen, ingeleverd worden in de Dorpskerk en de Scheppingskerk. Doe mee met de Schoenendoosactie! Geef een cadeau van onschatbare waarde. Meer informatie op www.schoenendoosactie.nl of bel of mail naar Tineke Roest; tel. 06 2449 7190 of tinekeroest63@gmail.com. Folders van de schoenensoosactie zijn ook te vinden in beide kerkgebouwen.