• Voedselkastje
  • Voedselkastje

Voedselkastje

Voedselkastje bij de Scheppingskerk

Mensen die moeite hebben om rond te komen, kunnen terecht bij het voedselkastje dat aan de Scheppingskerk hangt. In dat kastje staan voedingsmiddelen en drogisterijartikelen, mee te nemen voor wie het nodig heeft. Het kastje is een initiatief van de diaconie van de Protestantse Gemeente Leiderdorp.

Het kastje is een soort mini-voedselbank, maar er zijn een paar verschillen. Bij de voedselbank moet je aantonen dat je inkomen zo laag is dat je recht hebt op steun. Vervolgens kun je elke week een pakket komen afhalen. Bij het buurtkastje hoef je je niet aan te melden. Heb je iets nodig, dan kun je per keer een paar producten pakken.

Aan Leiderdorpers wordt gevraagd het kastje te vullen met producten als broodbeleg, blikken soep en groente, pasta, rijst en drogisterijartikelen. Raakt het kastje leeg, dan vult de diaconie het bij.

Dat er grote behoefte is aan zo'n voorziening in Leiderdorp merkt de Diaconie keer op keer. Het kastje wordt door ons driemaal in de week gevuld maar regelmatig komt het voor dat het de volgende dag alweer leeg is.
Heeft u wel eens iets ingeleverd? Het kastje is altijd open en we hopen dat meer gemeenteleden gaan helpen om het kastje gevuld te houden. Zo kunnen we het motto van het kastje waarmaken: "Geef wat je missen kunt en neem wat je nodig hebt"

Het kastje hangt vlak bij de achterdeur van de Scheppingskerk.

Tegelijkertijd gaat de kerk door met het inzamelen van producten voor de voedselbank.