• Jeugddienst 24 januari

Jeugddienst 24 januari

Een vaccin tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is iets dat binnen alle leeftijdscategorieën speelt, van jong tot oud. Het is een serieus probleem dat al jaren in meer of mindere mate door zo’n een derde van de bevolking ervaren wordt. Het afgelopen jaar is dat door de Coronamaatregelen nog meer versterkt en geldt het voor het merendeel van de mensen. Naast het Coronavirus waart ook het Eenzaamheidsvirus, zoals onze koning verwoordde tijdens de eerste lockdown. Met het vaccineren tegen het eerste virus zijn we begonnen. Maar wat zit er in een vaccin tegen het Eenzaamheidsvirus? Hoe kan je jezelf daar weerbaar voor maken en anderen ertegen beschermen? En welke rol speelt ons geloof daarin?

Dat gaan we zondag 24 januari ontdekken in een interactieve Jeugddienstdie samen met de jongeren van de jeugdkerk is voorbereid en wordt uitgevoerd. De dienst wordt online en live uitgezonden vanaf 10.00 uur en er zijn twee manieren waarop je actief mee kan doen. We zullen in de inleiding een Kahoot quiz doen om te kijken hoe het zit met de feiten rond eenzaamheid. Daarnaast gaan we met een Zoom panel verkennen wat er in een vaccin tegen eenzaamheid zou kunnen zitten. Als je hieraan mee wilt doen, meld je dan aan bij via jeugdkerk@pgleiderdorp.nl, dan ontvang je op de vrijdag 22 januari de codes en de instructies in je mailbox om deel te kunnen nemen. Het lijkt ons geweldig als je meedoet!
 
De dienst wordt geleid door ds. Stephan Kurtzahn en muzikaal ondersteund door het Gospelkoor Naghila en een aantal videoclips.

Wanneer: Zondag 24 januari om 10.00 uur
Waar: Online via de website van de Protestantse Gemeente Leiderdorp

De foto is van Thanakorn Suppamethasawat.